Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use (Read 235 times)
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7657
United Kingdom
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #8 - Apr 25th, 2017 at 8:53pm
 
Great thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
t paseka
Junior Member
**
Offline



Posts: 6
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #7 - Apr 25th, 2017 at 7:14pm
 
I've deleted following key in vcxproj file and issue seems to be resolved.

Key
<ProjectExtensions>
    <VisualStudio>
      <UserProperties>
       .....
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7657
United Kingdom
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #6 - Apr 20th, 2017 at 9:27pm
 
Okay I will sort it out thanks

The board is stored in the vxcproj file. There is a globals section in it that can be removed or if it's a simple project delete and reopen the .ino using "file>open>arduino project"

Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
t paseka
Junior Member
**
Offline



Posts: 6
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #5 - Apr 20th, 2017 at 7:02pm
 
I''ve tried it on new project and it seems to be working fine, but my old project not. I've deleted all VS "generated" files (except solution a project) and still reproducible.

NOTE: I'm using VS2017 Enterprise
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7657
United Kingdom
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #4 - Apr 19th, 2017 at 7:32pm
 
Hi,

Can you please confirm if these steps prevent the issue?

1) Open project
2) Change app to Visual Micro
3) Close IDE saving changes to the project
4) Restart IDE and re-open project

I think the bug is a caching issue when the ide is open. If you confirm this sequence works I will fix.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7657
United Kingdom
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #3 - Apr 19th, 2017 at 11:40am
 
Thanks I will look into it.

It is strange. If I add a 2nd project to the solution then each project will retain the board and app name after save and reopen.

With only a single project in the solution the change of appName does not appear to save but a change of board name does save.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
t paseka
Junior Member
**
Offline



Posts: 6
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #2 - Apr 18th, 2017 at 6:44am
 
You can ignore steps with "Configure Ide locations". The key point is that I have project that I've created with "Arduino IDE" option set, then I switched ide option to "Visual Micro" and uninstall Arduino IDE from PC.
But problem is that originally crated project is still set to Arduino IDE, so every time I open it, I have to change it to Visual Micro.
I'm talking about setting on "Micro Boards" toolbar.

Once I've open visual studio "Micro Boards" toolbar has properly set "Visual Micro", but once I open project it switch back to "Arduino IDE". It seems that this setting is not properly serialized in project setting.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7657
United Kingdom
Re: Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Reply #1 - Apr 17th, 2017 at 8:00pm
 
Hi,

Thanks for the post. I am trying to narrow down or understand the exact events.

Question

Can we remove some confusion with the use of the "Configure Ide locations". You will normally only open this dialog once when you first install visual micro. So please retest without opening "Configure Ide locations"

Thanks

Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
t paseka
Junior Member
**
Offline



Posts: 6
Repopening VisualStudio resets Arduino IDE to use
Apr 17th, 2017 at 9:18am
 
Steps to reproduce:
1. Set Arduino IDE in "Configure Ide locations" dialog
2. Create new project in VS.
3. Observe "Arduino IDE" is set on "Micro Boards" toolbar
4. Save project and close Visual studio
5.Launch VS and Set "Visual Micro" in "Configure Ide locations" dialog
6. Open project stored in step 4
7. Set "Visual Micro" IDE on on "Micro Boards" toolbar
8. Save project and close VS
9. Launch VS and open project saved in step 8
10. Observe
"Arduino IDE" is set on "Micro Boards
" toolbar -> Should be "Visual Micro"



Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print