Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Configuration error VS2017CE (Read 331 times)
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7841
United Kingdom
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #7 - Apr 20th, 2017 at 3:19pm
 
Thank you I understand.

1)
I will look to update the zip library we use to see if that helps in the next release.

2)
You can use the Board Manager in the Arduino IDE to install. Then click Rescan in Visual Micro or restart the IDE. Visual Micro and Arduino uses the same compatible system.

Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
YOSHIDASAN
Newbies
*
Offline



Posts: 4
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #6 - Apr 20th, 2017 at 2:00pm
 
From MS2017, libraries does not install completely, just creates empty folders, but not all, and some files.

In other words, it setups 10% or less. for example: setup esp8266 board v2.3.0, folder "tools" not contains any file.

Maybe need wait some more.
Not bad if there would be a display of any information about the installation. For example "progress bar" or displaying %.

Sorry for my english, it is not my native language.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7841
United Kingdom
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #5 - Apr 20th, 2017 at 1:31pm
 
Okay thanks. Maybe caused by the unzip routine during hardware install. Did you use the arduino ide or visual micro board manager to install both times?
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
YOSHIDASAN
Newbies
*
Offline



Posts: 4
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #4 - Apr 20th, 2017 at 1:27pm
 
I solved the problem by clearing the folder "Arduino15" and installing all the libraries again. Dont know how its happen. Maybe some errors in configs.
You may delete this topic.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7841
United Kingdom
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #3 - Apr 20th, 2017 at 10:26am
 
I see thanks.

Please close the explorer so you are just looking at an open project

Ensure the Visual Micro tool bar or vMicro menu shows arduino 1.6/1.8 not arduino 1.5

Switch on vmicro>compiler>verbose and "show build properties"

Then build and email the output as a .txt file to info[at]visualmicro.com

Thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
YOSHIDASAN
Newbies
*
Offline



Posts: 4
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #2 - Apr 20th, 2017 at 10:22am
 
Arduino latest version from the website. [1.8.2]
Specify the path to the IDE in section 1.6/1.8 and after Rescan choose a 1.6/1.8 and get this error message.
With section 1.5 and arduino 1.8 all works  Sad
Back to top
« Last Edit: Apr 20th, 2017 at 10:23am by YOSHIDASAN »  

3_001.PNG (25 KB | 17 )
3_001.PNG
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 7841
United Kingdom
Re: Configuration error VS2017CE
Reply #1 - Apr 20th, 2017 at 8:40am
 
Hi,

Arduino 1.5 was released and superceeded a long time before the Esp was made.

Why have you used arduino 1.5?

Please install the latest arduino version (1.8.2). In Visual Micro remove the path you have set for Arduino 1.5 and set the path correctly for the Arduino 1.6/1.8 option.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
YOSHIDASAN
Newbies
*
Offline



Posts: 4
Configuration error VS2017CE
Apr 20th, 2017 at 8:18am
 
Hi, i have some problem with ide location.

With 1.5 no error.  Sad

And second problem in second picture.
Back to top
« Last Edit: Apr 20th, 2017 at 8:19am by YOSHIDASAN »  

1_005.PNG (18 KB | 15 )
1_005.PNG
2_005.png (8 KB | 17 )
2_005.png
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print