Visual Studio Ide for Arduino
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl
>> >> ESP8266
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?num=1437648216

Message started by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 11:43am

Title: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 11:43am
Sorry but i can't load new board from  staging version something go wrong ... not board uploaded .. only avr ... i tried to reinstall old version of arduino or visual micro o visual studio but i think that problem come from this link
http://arduino.esp8266.com/staging/package_esp8266com_index.json

please put old version of may sp7 , i tried to resolve .. you remove esp from amt. i don't understand why

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 12:31pm
Hi,

1)
The esp8266 is removed from the ide list in atmel studio for two reasons. 1) It is obsolete since esp8266 has an arduino 1.6.5 board manager option and 2) it is not allowed by atmel that you use competitor hardware with atmel studio.

Visual studio 2013 is the right choice for esp8266 :)

2)

Visual micro board manager installed is the same as sp7. It looks like the esp8266.json has changed and requires some testing (again). The esp8266 is a new and fast changing system so we expect things to change for some months. However, you do not need to use visual micro to install the .json you can install it using the board manager in the Arduino Ide.

3)

All previous releases are on visualmicro.codeplex however you do not need a previous release especially if you want compatibility with the ever changing esp8266 :)

Thanks


Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 2:25pm
Ok thanks ,
at now i change to Visual Studio .. i think amtel doing a fake ...

But my problem is that with this new json version system recognize nodemcu 12E that is different to generic esp standard .

Visual studio not load new  board list while arduino  ide yes .. why ?

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 2:30pm
Thanks

I think the problem is that esp8266 has changed their hardware and caused a problem. I will try to test it later today.

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 2:37pm
many thanks , i also try now with stable json to understand if are difference wit staging version .

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 2:48pm
No sorry is visual micro bug ... it's not possible that yesterday work and now after  upgrade visual i can not use .. not display library .

Can you link me a sp7 version , on codeplex i see sp3 30 may  .. but you in website recommend sp5+ .. please link to me a old correct version before 5 july and 23july version .. i must work and now i'm blocked

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 2:56pm
Sure but also tell me if you have other .json files installed in boards manager because it's not as simple as you might think :) There are some strange combinations which we are slowly working through. The arduino .json files always work :)


Here are most previous versions, if you want a different one that isn't listed then let me know and I will give you a link
https://visualmicro.codeplex.com/releases/view/105966

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 2:57pm
i'm correcting my strange english because mac corrector do many mistake with italian user writing english :)

Can you link me a sp7 version , on codeplex i see sp3 30 may  .. but you in website recommend sp5+ .. please link to me a old correct version before 5 july and 23july version

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 3:19pm
ArduinoForVisualStudio_1505_19_7.msi

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 4:04pm
Ok now work with sp7 but in other old windows vM , seems that upgrade to new platform and visual micro create a bug that can't be cleaned , i not understand but i can't resolve in my vMachine .

Probably reinstall manual o repairing can't resolve . When i reconfigure i ll trie with visual studio and last version to help you .

many thanks , i've bought license at last year and is been a good idea

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 4:10pm
Thanks for the support!

You can clean the packages folder in c:/users/name/appdata/roaming/arduino15/packages. I think there is a package that is different and confusing visual micro.

If you can give me the names of all your packages it will help be reproduce your environment.

Thanks

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 23rd, 2015 at 8:18pm
ok at now . also possible main esp on amt. with add on arduino ide 1.6 config
-----------
your solution : not resolve
-------------
My config :  last arduino ide 1.6.5
board manager -> esp8266 staging son installed
visual studio last version (but i suggest you are something on board manager .. i've tried from visual micro board manage to install esp8266 , install it but after rescan nothing ... i think something remains on system or arduino board manager ( but arduino work perfect) and create error )

---------

about new VM , now i've installated visual studio and last visual micro .. all ok ..
also visual studio all ok

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 23rd, 2015 at 8:26pm
Thanks. I am not 100% clear.

Is this correct??

Vm working OK with Esp8266 if hardware is installed using the Arduino Ide boards manager?

Thanks


Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 24th, 2015 at 9:49am
No , problem is Visual micro when you try to remove , probably not remove all data and with many update  something wrong ..

i do new installation and all ok , therefore something is confusing as you say

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 24th, 2015 at 10:29am
also seems to new visual studio 2013 community your installation , not add atomically visual micro , also intellisense .

i must do manually ... something wrong i think

Title: Re: ESP8266
Post by Visual Micro on Jul 24th, 2015 at 11:37am
Thanks for the update.

1)
I will look at the remove. The problem can be the length of all combined paths. The standard windows c# delete fails with the paths become very long. But java on window in the arduino ide works so that doesn't say much for .net :)

2)
The installer was moved to .net 4 and has failed to update intellisense for some users. Sp5 was released yesterday which configures intellisense every time visual studio is run so that should fix the problem for everyone.

Thanks again

Title: Re: ESP8266
Post by Alex87 on Jul 24th, 2015 at 3:20pm
thanks all !

Microzoz hit yet :) Update , update, update !

now all work

Visual Studio Ide for Arduino » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.