Visual Micro
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl
>> >> Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?num=1439057290

Message started by Patta on Aug 8th, 2015 at 7:08pm

Title: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Patta on Aug 8th, 2015 at 7:08pm
Hi!

I tried to Visual Micro with Visual Studio on my Atmel ICE and Arduino DUE (custom) board.

There are two things which I cant get to work:

a) When I compile a project, I get the following error:
[code]Compiling 'Analog_Board' for 'Arduino Due (Native USB Port)'
arm-none-eabi-gcc*:error: C:\Users\email_000\AppData\Local\V.Micro\Arduino\Builds\Analog_Board\arduino_due_x\core\syscalls_sam3.c.o: No such file or directory
Error creating .elf[/code]

Also, I cant find my programmer in the menu, it is empty.
When I switch to an AVR device, it shows me the associated programmers, but not on ARM (when choosing the DUE).

How do I fix those problems?

Thanks

Pat

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Visual Micro on Aug 8th, 2015 at 7:53pm
Hi,

Can you please tell me the version of visual micro that you are running, see tools>options>visual micro>version

Which arduino ide?

Which visual studio ide?

Which application name you are using with visual micro ("Arduino 1.6", "Arduino 1.5" etc)

Thanks

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Patta on Aug 8th, 2015 at 10:46pm
Arduino IDE -> 1.6.6

Visual Studio -> 14.0.23107.0 D14REL

Visual Micro -> 1.1508.06

I using "Arduino 1.6". As you can see in the Screenshot I also installed the ARM Boards.

https://www.dropbox.com/s/l1dajtceox3hcmv/micro.PNG?dl=0


And wow! Thanks for your fast response!

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Visual Micro on Aug 9th, 2015 at 12:05am
1)
Please switch on tools>options>visual micro>compiler>show build properties and verbose

Then click build>clean solution

Then build

Then email the output to info[at]visualmicro.com

2)
Does your programmer work from the arduino ide?

Thanks

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Patta on Aug 9th, 2015 at 10:15am
Hi,

1) I just sent you the mail with the compiler output.

2) No, it looks like the Atmel ICE is not supported by the Arduino IDE (as far as I see, there is no ARM Programmer at all).

But it should be supported by vm since it is listed in the programmers.atmel file in
[code]D:\Program Files (x86)\Visual Micro\Visual Micro for Arduino\Micro Platforms\arduino16x\hardware\sam[/code]


Right now, Im programming and compiling in the Arduino IDE, then flashing with Atmel Studio or J-Flash lite. It would nice to have a "all in one" solution with visual studio and VM :)
Thank you!

EDIT: I added the Atmel Ice Programmer to the programmers list on my Arduino IDE and I can choose it but it doesnt work since the programmer isnt initialized as a Serialport and it looks like thats the only port I can choose in the IDE

EDIT:

Sorry my fault, I didnt know you have to choose "upload with programmer" in the Arduino IDE :D

But it doesnt work either, I get the following error:
"Error while uploading: missing 'program.params.quiet' configuration parameter"

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Visual Micro on Aug 9th, 2015 at 3:48pm
Hi

You can add an empty program.params.quiet

The atmel studio programmers that visual micro shows only appear for atmel studio users not visual studio.

Title: Re: Visual Micro with Due and Atmel ICE not working
Post by Visual Micro on Aug 9th, 2015 at 11:19pm
Sorry I missed your earlier comment about using Arduino 1.6.6

There isn't a 1.6.6. Did you try Visual Micro with the current release of the Arduino ide?

Visual Micro » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2021. All Rights Reserved.