Visual Studio Ide for Arduino
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl
Visual Micro >> General Board >> Compilation error
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?num=1547661475

Message started by Joao tavares on Jan 16th, 2019 at 5:57pm

Title: Compilation error
Post by Joao tavares on Jan 16th, 2019 at 5:57pm
Good afternoon
I am sending a small  sketch that is compiling in Arduino but not in Visual micro.
Can you help me with the issue and explaining me what am I doing wrong please.

Thank you in advance

Best regards

Joao Tavares
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?action=downloadfile;file=HVACDemoVxx.ino (3 KB | 8 )

Title: Re: Compilation error
Post by Visual Micro on Jan 16th, 2019 at 8:05pm
Thanks for the post and the example. I am surprised this has not been reported before and will look at a fix in the next release.

The issue relates to the automatic prototype generation which detects already placed prototypes. The detection is failing due to the comments and space chars in your method. Your code is fine but the layout has caused an issue.

If you switch off the "Automatic Prototypes" setting in the "Project Properties (F4)" that will prevent the issue. The auto prototype system isn't required because you add your own (which is always better).



By the way, VS will auto detect //comments above methods and use them in intellisense and in various other places.


Title: Re: Compilation error
Post by Joao tavares on Jan 17th, 2019 at 8:23am
Good morning
Thank you for your very quick answer.
The problem is solved thank you very much

Best regards

Joao

Visual Studio Ide for Arduino » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.