Visual Studio Ide for Arduino
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl
Other >> Other Hardware >> WeMos D1 R1 not setting programmer
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?num=1556852066

Message started by Bazinoz on May 3rd, 2019 at 3:54am

Title: WeMos D1 R1 not setting programmer
Post by Bazinoz on May 3rd, 2019 at 3:54am
When I create a sketch using the Arduino IDE and install the 'WeMos D1 R1' wifi board it sets the Programmer to 'AVR ISP' but the Visual Micro Programmer is blank and can not be selected.
When I try and compile it fails with the error:
"Error creating .hex"
This same sketch uploads and runs fine with the Arduino IDE.

Any idea on how to fix this? :-/

Title: Re: WeMos D1 R1 not setting programmer
Post by Visual Micro on May 3rd, 2019 at 2:54pm
Don't be confused by the arduino ide. It shows a programmer but does not use it unless you click "Upload using programmer"

You have an unrelated build error. Please follow the instructions at the top of this forum to show us your error detail and config.

+ You also have not said if a debug or release build. Testing should be in Release.

Title: Re: WeMos D1 R1 not setting programmer
Post by LucaZraket1 on Sep 16th, 2019 at 6:01pm
Hi... I've found a smarter way to do this. RTS signal correctly pulls down D3 so it is only sufficient to connect D3 and D8 together, they both get pulled down and everything works. Maybe a second pull-down transistor can be inserted in next wemos design if my analisys is correct.

pcb assembly

Visual Studio Ide for Arduino » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.