Visual Studio Ide for Arduino
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl
Visual Micro >> Installation & Troubleshooting >> System cannot find the file specified
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?num=1559577239

Message started by Bob Jones on Jun 3rd, 2019 at 4:53pm

Title: System cannot find the file specified
Post by Bob Jones on Jun 3rd, 2019 at 4:53pm
I installed Arduino 1.8.9 and since then have been unable to compile any of my code. I went back to 1.8.8 and had the same problem.

The verbose output of the compile is attached as "output.txt"

https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?action=downloadfile;file=output_034.txt (21 KB | 2 )

Title: Re: System cannot find the file specified
Post by Visual Micro on Jun 3rd, 2019 at 5:03pm
Please click the reply so that you can then attach a .txt with the full output.

One tip is that the avr comes standard with the arduino ide so keep away from board manager.

Delete folder c:\users\yourname\appdata\local\arduino15\packages\arduino then restart the ide

Thanks

Title: Re: System cannot find the file specified
Post by Bob Jones on Jun 3rd, 2019 at 5:54pm
Thanks, Tim. It compiles now, but doesn't upload. I am using a Nano and there are only two loaders available:

1) Arduino Nano w/ ATmega328P
2) Arduino Nano w/ ATmega328P (Old Bootloader)

With the first, I get:

Uploading 'HC05_Tester' to 'Arduino Nano w/ ATmega328P' using 'COM9'

and then nothing - it just hangs.

With the second, I get:
Uploading 'HC05_Tester' to 'Arduino Nano w/ ATmega328P (Old Bootloader)' using 'COM9'
The uploader returned an error
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xfc
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x44
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xfc
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x44
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x44


Title: Re: System cannot find the file specified
Post by Visual Micro on Jun 3rd, 2019 at 7:10pm
Try a different usb cable, make sure not using a usb hub

The output submission described at the top of this page will show us which usb driver you have installed.


Title: Re: System cannot find the file specified
Post by Visual Micro on Jun 3rd, 2019 at 7:13pm
++ Possible solution here, user effectively downgraded his arduino ide
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=530807.0

Visual Studio Ide for Arduino » Powered by YaBB 2.5.2!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.