Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Pages: 1 2 
Send Topic Print
Custom board file produces errors (Read 1102 times)
Simon Hopkinson
Administrator
*****
Offline



Posts: 246
Re: Custom board file produces errors
Reply #20 - May 1st, 2020 at 1:56pm
 
We are still struggling to replicate this issue on a clean install, and to remove any other issues would it be possible to:-

1) Close all vMicro + Arduino Instances
2) Delete "%LOCALAPPDATA%\arduino15" folder
3) Re-Install Arduino Application
4) Start Arduino and install the MattAirTech Board Package
5) Start VS and ensure the board is selected, try rebuilding the project.

If there are still problems can you post the updated build output from Visual Micro?
Back to top
« Last Edit: May 1st, 2020 at 1:57pm by Simon Hopkinson »  
 
IP Logged
 
Justin Justin
Junior Member
**
Offline



Posts: 11
Re: Custom board file produces errors
Reply #21 - May 1st, 2020 at 11:24pm
 
Would you mind confirming the version of Arduino you are using, and also the method of and source for installing the custom board definition file? If you have it working on your end, I'd like to replicate those steps.

Is the package that you installed the 1.6.18-beta-b1 varient? What is the JSON string that you used to install it? What version of Arduino are you using?

Thanks again.
Back to top
« Last Edit: May 1st, 2020 at 11:55pm by Justin Justin »  
 
IP Logged
 
Simon Hopkinson
Administrator
*****
Offline



Posts: 246
Re: Custom board file produces errors
Reply #22 - May 4th, 2020 at 12:26pm
 
I am using:

VS2019 + Arduino 1.8.12
MattAirTech 1.6.18-beta-b1 toolchain installed
vMicro 1.2020.0321-3

To get it to work in vMicro I had to re-install the board package within Visual Micro, after this it all worked as expected, amended instructions below:-

1) Close all vMicro + Arduino Instances
2) Delete "%LOCALAPPDATA%\arduino15" folder
3) Re-Install Arduino Application
4) Install Board Package (optional as repeated below)
5) Start VS and load vMicro Board Manager > Re-Install the Board Package
6) Rescan all toolchains or restart the IDE
7) Select the board, it should now compile as expected

Back to top
 
 
IP Logged
 
Simon Hopkinson
Administrator
*****
Offline



Posts: 246
Re: Custom board file produces errors
Reply #23 - May 6th, 2020 at 1:14pm
 
We have found there was an issue with the directory structure when installing and detecting tools which have a mixture of tools from their own, and other toolchains.  This is the reason for it not working when installed via Arduino, and then working when installed via vMicro, they will both now behave the same.

This has been resolved in the latest release 20.03.21.18, available on the Latest Releases page.

Let us know if this resolves the issue fully from your perspective.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 
Send Topic Print