Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Installation failure (Read 127 times)
MichaelChapman45
Junior Member
**
Offline



Posts: 10
Installation failure
May 23rd, 2020 at 7:57pm
 
I have just installed Visual Studio 19 with Atmel Studio 7 and Visual Studio 17 previously installed.

I downloaded the VisualMicro VS addin and it failed with the errors listed in the attached file.

Can you advise what I should do to fix this please?
Back to top
 
 
IP Logged
 
MichaelChapman45
Junior Member
**
Offline



Posts: 10
Re: Installation failure
Reply #1 - May 23rd, 2020 at 7:57pm
 
Didn't send the log file!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10653
United Kingdom
Re: Installation failure
Reply #2 - May 23rd, 2020 at 8:08pm
 
The Atmel studio installer messes with the visual studio extension installer. Either install from within the IDE via "Extensions>Extension Manager" or right click the downloaded .vsix file and "Open With" > "Visual Studio Version Selector"
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
MichaelChapman45
Junior Member
**
Offline



Posts: 10
Re: Installation failure
Reply #3 - May 24th, 2020 at 10:14pm
 
Thanks for that advice it worked.

I noticed that only VS2015 was showing up in the apps list I didn't have it installed so I guessed it was Atmel causing the trouble.

Having got used to Atmel Studio 7 it'll take some adjusting. One of the reasons for changing was Atmel Studio 7 seems to running slow.

I noticed that only VS2015 was showing up in the apps list I didn't have it installed so I guessed it was Atmel causing the trouble.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10653
United Kingdom
Re: Installation failure
Reply #4 - May 25th, 2020 at 2:42pm
 
Atmel Studio 7 is based on the VS2015 shell. Sounds like repairing AS7 might fix.

There is also a new release of visual micro for as7 in the releases section of this forum which is not related to the slowness but has other fixes and additions.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
MichaelChapman45
Junior Member
**
Offline



Posts: 10
Re: Installation failure
Reply #5 - May 25th, 2020 at 3:27pm
 
Thanks Tim.

The slowness started happening after they recommended an up grade and there hasn't been another.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10653
United Kingdom
Re: Installation failure
Reply #6 - May 25th, 2020 at 5:33pm
 
Recommended atmel or visual micro upgrade?

It takes time to get new releases published to the atmel gallery. The latest is here.

https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?board=VS_ARDUINO_EXT_RELEASES
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print