Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
  • Click the Reply button and attach as .txt file OR
  • Click here to Email us with the file attached, and a link to your post
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Linker Error when using Redboard Artemis (Read 89 times)
Gusto
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Linker Error when using Redboard Artemis
Oct 20th, 2020 at 10:09pm
 
Attempting to compile new (i.e. blank) project for RedBoard Artemis using Visual Micro on Visual Studio (VS) 2019. Project compiles just fine using Arduino IDE. But, in VS, I get errors:

Error linking for board RedBoard Artemis
CommonAnalog.cpp:163: multiple definition of indexTone(unsigned char, unsigned int, unsigned long); C \Users\klsor\AppData\Local\Temp\VMBuilds\myArduinoProj\SparkFun_sfe_artemis\Rele
ase\core.a(CommonAnalog.cpp.o) C \Users\klsor\AppData\Local\arduino15\packages\SparkFun\hardware\apollo3\2.0.2\co
res\arduino\sdk\core-implement\CommonAnalog.cpp  first defined here


Any help is appreciated!
Back to top
« Last Edit: Oct 20th, 2020 at 10:10pm by Gusto »  
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 510
Re: Linker Error when using Redboard Artemis
Reply #1 - Oct 20th, 2020 at 10:29pm
 
Thanks for the report.

So we can replicate reliably, please also attach the full build output, with the Verbose and Show Build Properties options enabled? (detailed at the top of this page, in the light yellow box)

Can you also confirm where you obtained the board package from (JSON URL) if possible?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Gusto
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Re: Linker Error when using Redboard Artemis
Reply #2 - Oct 20th, 2020 at 11:58pm
 
Thanks for the Reply. Build output txt file attached.

Regarding the JSON file: In the preferences of the Arduino IDE, I pasted this URL:

https://raw.githubusercontent.com/sparkfun/Arduino_Apollo3/master/package_sparkf
un_apollo3_index.json

After that, I was able to compile code for the Redboard Artemis using the Arduino IDE. Subsequently, I was also able to select the Redboard Artemus using Visual Micro in VS. However, when I compile in VS, I get the attached errors.
Back to top
« Last Edit: Oct 20th, 2020 at 11:58pm by Gusto »  

Please Register or Login to the Forum to see File Attachments
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 510
Re: Linker Error when using Redboard Artemis
Reply #3 - Oct 27th, 2020 at 5:16pm
 
Thanks for the detailed information surrounding this.

We have released a new version to the forum board below (20.09.10.12), which should now resolve this build error:
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?board=VS_ARDUINO_EXT_RELEASES

We have also suggested additional flags are added to the patterns for this board to improve the caching:
vMicro Documentation: Arduino Compiler Dependencies Caching
Report on GitHub
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print