Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
  • Click the Reply button and attach as .txt file OR
  • Click here to Email us with the file attached, and a link to your post
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP (Read 376 times)
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Aug 22nd, 2021 at 6:51pm
 
I've just come back to VM after a short break and Intellisense does not seem to be working. The first character in each file is red underlined with the following message "There are too many errors for the IntelliSense engine to function properly, some of which may not be visible in the editor." Any ideas as to what is wrong? It is doing this for very simple code. Thanks
Back to top
« Last Edit: Sep 5th, 2021 at 1:47pm by Tim@Visual Micro »  
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error
Reply #1 - Aug 23rd, 2021 at 12:14am
 
Please ensure you have opened a solution and not just used the "File Open Folder" option. If you also follow the guide in the yellow box near the top of this page we can check your config.

Thanks
Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error
Reply #2 - Aug 28th, 2021 at 9:00am
 
Yes, I am opening via solution not folder. I have emailed the output file to you so you can check the configuration. Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error
Reply #3 - Aug 29th, 2021 at 8:06pm
 
Please also email the .vsarduino file from below the project \_vm sub folder.

+ let us know what .json urls you have configured.

Thanks
Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error
Reply #4 - Aug 29th, 2021 at 10:29pm
 
I've emailed the file.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error
Reply #5 - Aug 30th, 2021 at 12:47am
 
Can't see a new email from you. Did you zip the file?
Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error
Reply #6 - Aug 30th, 2021 at 8:35am
 
That's strange. I've resent it as a zipped file. Thanks.
Back to top
 
 
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error
Reply #7 - Sep 4th, 2021 at 11:27am
 
Hopefully you have recieved the file. It would be great if you could have a look at the configuratuon. I can't currently use Visual Micro because of the problem. Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error
Reply #8 - Sep 4th, 2021 at 6:51pm
 
Sorry for the delay. Please try the latest 21.09.4.2 from this forum.

https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?board=VS_ARDUINO_EXT_RELEASES
Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error
Reply #9 - Sep 5th, 2021 at 9:31am
 
Thanks. I uploaded from the link. It installed OK but the problem persists. The link has installed update 2021.606.21. Is that correct? I'll email the output file.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #10 - Sep 5th, 2021 at 1:46pm
 
Yes, please zip and email your project
Back to top
« Last Edit: Sep 5th, 2021 at 1:48pm by Tim@Visual Micro »  

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #11 - Sep 5th, 2021 at 5:59pm
 
I've emailed it to you. I'm getting the error with all projects. They all use the Artemis ATP. Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #12 - Sep 5th, 2021 at 6:43pm
 
Did you Build the project after applying the update. That should cause the intellisense to be re-written.

After the build you should see that the following defines have been added to the _vm\projectName.vsarduino.h file.

Code:
#define __GNUC__             5
#define __GNUC_MINOR__       4
#define __GNUC_PATCHLEVEL__  0
#define GCC_VERSION ((__GNUC__*10000)+(__GNUC_MINOR__*100)+__GNUC_PATCHLEVEL__))  

Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #13 - Sep 6th, 2021 at 5:57pm
 
Yes, still had the problem after build. The defines don't seem to have been added.
Code (C++):
#define __ICCARM__
#define __ASM
#define __INLINE
#define __builtin_va_list void
//#define _GNU_SOURCE
//#define __GNUC__ 0
//#undef  __ICCARM__
//#define __GNU__ 

Back to top
 
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 980
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #14 - Sep 6th, 2021 at 6:07pm
 
Could you try updating to the latest version 21.09.04.2, (which also includes this fix), and see if this resolves the issue?
https://www.visualmicro.com/forums/YaBB.pl?board=VS_ARDUINO_EXT_RELEASES

Back to top
 
 
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #15 - Sep 6th, 2021 at 6:56pm
 
I've already done that - see reply #8. Or have you further updated 21.09.04.2 using the same number? Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #16 - Sep 6th, 2021 at 8:22pm
 
There was some confusion with the stated build number and also an update today. However the lines we are looking for should be futher down. (there are some miseleading commented versions that will be removed in future builds)

can zip the vsarduino.h again thanks
Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #17 - Sep 6th, 2021 at 9:29pm
 
I've emailed the file to you. Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tim@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 11114
United Kingdom
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #18 - Sep 7th, 2021 at 1:40pm
 
Thanks. Did you put the .2 on again. It is a refresh of the build.

Thanks

Back to top
 

Tim Leek
home
WWW  
IP Logged
 
StockBrick
Junior Member
**
Offline



Posts: 14
Re: VS19 Intellisense error - RedBoard Artemis ATP
Reply #19 - Sep 7th, 2021 at 11:06pm
 
Installed the refreshed .2 and it seems to be working fine now. Thanks for your help.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print