Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 

Before logging an issue, please update to the latest release of Visual Micro from the Downloads Page.

When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-

  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
  • Click the Reply button and attach as .txt file OR
  • Click here to Email us with the file attached, and a link to your post
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Can't get Report Digitals to work (Read 210 times)
Tom Costanza
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Can't get Report Digitals to work
Jun 21st, 2022 at 6:02pm
 
The only way I can see the digital pins change is if I use a breakpoint/tracepoint and log {@ReportDigital}.  I'd like to, and think it's possible to, have a periodic output of the digital pin states.  I have them enabled both in the Project Properties window and in the vMicro/Debugger menu.  I've tried different Report Frequency numbers, from 150 ms to 1 sec.  Can someone tell me each and every option I need to set to make this happen.  Or alternately, that I'm trying to do something I can't do (so I can give up).

I'm using VS-2017.  The board is an Arduino R3.  I don't know and can't find the version of vMicro.

Thanks and stay healthy,
-Tom
Back to top
 
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 1578
Re: Can't get Report Digitals to work
Reply #1 - Jun 21st, 2022 at 6:17pm
 
The digital reports are output once per iteration of the loop() code.

If you enable the vMicro > Debugger > Monitor Digital Pins (All Breaks) this will essentially add the {@ReportDigital} into every break/trace you have set in your sketch.

If there is no place in your code where you pass it in the time period you need from the above options where you can place a trace point then this is not simple to configure, unless of course you can add enough tracepoints to do this.

If you have a simple code example which you are struggling to get working we may be able to demonstrate more easily, however complex projects are too much for us to review for code advice.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tom Costanza
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Re: Can't get Report Digitals to work
Reply #2 - Jun 21st, 2022 at 10:48pm
 
Thanks Simon.  That explains a lot.  It's not what I expected, but it is what I observe.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print