Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
VS 2017 won't start after Win 10 update (Read 385 times)
Harrzack
Member
***
Offline



Posts: 130
Lindenwold, NJ USA
VS 2017 won't start after Win 10 update
Mar 15th, 2019 at 5:19pm
 
VS2017 was working fine - went away for one day - came back and after a Win10 update - when I click the short cut to VS - it comes up for a split second then quietly quits/won't run.

Have combed the net for the past several hours and have found nothing that will fix it.  Even did a fresh install of VS2017(Community) and was plagued with that stupid error that it can't the directory for "vc_runtimeMinimum_x86.msi".  This crap goes on all the time - I've even created that full path with the file in the folder - and it still 'can't find it'   Sad 

Has anybody worked out a fix for this? Big thanks for any ideas?.....


=A.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Harrzack
Member
***
Offline



Posts: 130
Lindenwold, NJ USA
Re: VS 2017 won't start after Win 10 update SOLVED!
Reply #1 - Mar 15th, 2019 at 7:04pm
 
So I just uninstalled an old version of 2015 as well as 2017 - cleaned registry - reinsalled and all seems well.  Now just have to put VM back in...   Smiley
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10464
United Kingdom
Re: VS 2017 won't start after Win 10 update
Reply #2 - Mar 18th, 2019 at 2:25am
 
Maybe run a repair next time or try running vs as admin.

I don't see the error you see and give all the ide version a hard time. That said microsoft have been fixing bugs in vs2017 so ensure you are on the latest version if not already.

Anyway good to hear it is working again.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print