Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Visual Micro windows inside VS are not displaying anything (Read 230 times)
Davidos
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Visual Micro windows inside VS are not displaying anything
Jun 10th, 2019 at 1:47pm
 
Hello, I have a problem with Visual Micro. I am using latest version of VS2019 (16.1.2) + latest VisualMicro (1906.3.0) + latest Windows update (1903) and I am facing issue which is showcased in the picture: https://i.imgur.com/3SYOEG2.png
I am here to ask you how to fix this problem.

Thanks,
David.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10617
United Kingdom
Re: Visual Micro windows inside VS are not displaying anything
Reply #1 - Jun 10th, 2019 at 1:58pm
 
Microsoft are messing with the tool windows so all extension authors with window forms tool windows are having to do a lot of workaround work.

Can you confirm this happens if you restart the ide? IE: doesn't just happen first time after install?

Can you also confirm the problem happens if you first wait for visual studio background tasks to complete before opening any tool windows. The background task icon bottom left of the ide shows when its finished?

If none of the above solves then switch off

Tools>options>environment>Optimize rendering for screens with different pixel densities. The restart the ide.
Thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Davidos
Newbies
*
Offline



Posts: 2
Re: Visual Micro windows inside VS are not displaying anything
Reply #2 - Jun 10th, 2019 at 2:03pm
 
Well it turns out I was just too impatient. Waited for the background tasks to finish and it started working back again.
Thank you very much Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10617
United Kingdom
Re: Visual Micro windows inside VS are not displaying anything
Reply #3 - Jun 10th, 2019 at 2:06pm
 
Smiley I've been trying to get Microsoft to fix it but they are so swamped with vs2019 bugs they don't believe it is unrelated to their new "Optimize rendering" scaling stuff. Sometimes they are really hard work.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print