Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Persistant message generation blocks my serial port (Read 866 times)
Garyinbg
Newbies
*
Offline



Posts: 1
Sofia Bulgaria
Persistant message generation blocks my serial port
Jan 26th, 2018 at 9:01am
 
Hi everyone, I wonder if anyone can cast some light on a mesage that is being generated on a Genuine Arduino R3 board with completely standard config.

I had uploaded a program to communicate via I2C to a sensor.

Comms was opened and I recieved what I now know are two messages which appeard to be one.
The first part of the message was VMDPE_1:2:54766:0:244|54766_VMDPE
followed by an error message which was actually a response from the sensor unit so the whole thing looked like
VMDPE_1:2:54766:0:244|54766_VMDPE105(error.....
This spewed out at the rate of about 1Hz. Very frustrating was that the usb connection to the board was then blocked to take an update via usb.

I used my AVR ICE and reprogrammed using it as an ISP.

If I load the prog via Arduino, its fine, via AS7 and ICE, its fine.

So yes I could just do that , but you know how it is, its just bugging me, well debugging me actually as when I searchd for VMDPE_1:2:54766:0:244|54766_VMDPE in the forums, up pops the fact this is a debug message from visualMicro. Can I set, block or do something to stop ths happening ? Im not sure, which is why Im asking for assistance.

Many Thanks

gary

I might have just found it, I had AUtomatic debugging checked.......
Will try later and see if that was it,
ANy other suggestions gratefully received... Cheesy
Back to top
« Last Edit: Jan 26th, 2018 at 9:05am by Garyinbg »  
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10473
United Kingdom
Re: Persistant message generation blocks my serial port
Reply #1 - Feb 13th, 2018 at 8:42pm
 
Sorry for the delay.

Yes you have serial debug enabled.

Either switch the tool bar from Debug to Release or as you have said, switch off automatic debugging or switch on atmel debugging.
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print