Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
System cannot find the file specified (Read 309 times)
Bob Jones
Full Member
***
Offline



Posts: 207
Bellingham, WA
System cannot find the file specified
Jun 3rd, 2019 at 4:53pm
 
I installed Arduino 1.8.9 and since then have been unable to compile any of my code. I went back to 1.8.8 and had the same problem.

The verbose output of the compile is attached as "output.txt"
Back to top
« Last Edit: Jun 3rd, 2019 at 5:04pm by Bob Jones »  

output_034.txt (21 KB | 3 )
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10623
United Kingdom
Re: System cannot find the file specified
Reply #1 - Jun 3rd, 2019 at 5:03pm
 
Please click the reply so that you can then attach a .txt with the full output.

One tip is that the avr comes standard with the arduino ide so keep away from board manager.

Delete folder c:\users\yourname\appdata\local\arduino15\packages\arduino then restart the ide

Thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Bob Jones
Full Member
***
Offline



Posts: 207
Bellingham, WA
Re: System cannot find the file specified
Reply #2 - Jun 3rd, 2019 at 5:54pm
 
Thanks, Tim. It compiles now, but doesn't upload. I am using a Nano and there are only two loaders available:

1) Arduino Nano w/ ATmega328P
2) Arduino Nano w/ ATmega328P (Old Bootloader)

With the first, I get:

Uploading 'HC05_Tester' to 'Arduino Nano w/ ATmega328P' using 'COM9'

and then nothing - it just hangs.

With the second, I get:
Uploading 'HC05_Tester' to 'Arduino Nano w/ ATmega328P (Old Bootloader)' using 'COM9'
The uploader returned an error
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xfc
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x44
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xfc
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x8a
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x44
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x04
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x44

Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10623
United Kingdom
Re: System cannot find the file specified
Reply #3 - Jun 3rd, 2019 at 7:10pm
 
Try a different usb cable, make sure not using a usb hub

The output submission described at the top of this page will show us which usb driver you have installed.

Back to top
« Last Edit: Jun 3rd, 2019 at 7:11pm by Visual Micro »  
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10623
United Kingdom
Re: System cannot find the file specified
Reply #4 - Jun 3rd, 2019 at 7:13pm
 
++ Possible solution here, user effectively downgraded his arduino ide
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=530807.0
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print