Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
  • Click the Reply button and attach as .txt file OR
  • Click here to Email us with the file attached, and a link to your post
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's (Read 429 times)
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Feb 7th, 2021 at 10:11am
 
Dear,

I have a project with the TFT_ILI9163C libary with an arduino mega. The "TFT_ILI9163C.h" can load the libary's, but the "TFT_ILI9163C.cpp" file has dificulty too find the file (see picture).

https://github.com/sumotoy/TFT_ILI9163C

Code (C++):
#include "pins_arduino.h"
#include "wiring_private.h"
#include <SPI.h>
 

Back to top
« Last Edit: Feb 7th, 2021 at 10:14am by The_Specialist »  

Please Register or Login to the Forum to see File Attachments
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 980
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #1 - Feb 8th, 2021 at 7:07pm
 
Thanks for the report.

If you toggle the vMicro > Show/Hide Hidden files, this will add links to the project for the library files, which then allows this navigation to work as expected.

An alternative is to enable the vMicro > Add Libraries > Create Shared Project When adding libraries, and re-add the libraries to the project.
Back to top
« Last Edit: Feb 8th, 2021 at 7:08pm by Simon@Visual Micro »  
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #2 - Feb 8th, 2021 at 8:25pm
 
Thank you sir,

At first it doesn't seem too, but when I closed the open tabs and open again the library file it worked.

Kind regards,
DP
Back to top
 
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: .h file doesn't load arduino libary's
Reply #3 - Jun 10th, 2021 at 6:27am
 
I am working on an other project now and I am able to find librarys in the uno file. For the .h file I created in the project, it doesn't search in the right location. I try the solution we have find before in this topic ,but it doesn't  look in this .h file and there for not showed. when I add the library from the toolbar it add's it to the uno file.

Any Ideas I could do more? Maybe cloning those files in my project folder. If there are other solution I would be glad to hear.

Back to top
 

Please Register or Login to the Forum to see File Attachments
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #4 - Jun 10th, 2021 at 6:46am
 
Soo,

I checked on "clone for library when inported in to project"
I add the library from the toolbar
I deleted It from the uno file
and now it found the library in the .h

What I did by doing that is add the library to the "Libraries folder of my project" and now he finds the files.

Maybe the reason is that I relocated the project folder and libraries to an other partition. It's all config in the arduino IDE. But sometimes it works especially with imported libaries and sometimes I have problems with it... very strang.
Back to top
 

Please Register or Login to the Forum to see File Attachments
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #5 - Jun 10th, 2021 at 8:32am
 
Now I am stuck. In micro build I get te message...

My Project.ino: 77:17: fatal error: BLE.h: No such file or directory
compilation terminated
An error was encountered during the 'Deep Search' library discovery process.
Debug build failed for project 'My Project'

line77 is #include <BLE.h>

When I click on it, it opens but in build it doesn't find the file.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 980
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #6 - Jun 10th, 2021 at 9:31am
 
Thanks for the report.

Can you enable the options shown at the top of the page, and attach the full build output from your project?
Back to top
 
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #7 - Jun 10th, 2021 at 10:22am
 
See attachment for the full build.
Back to top
 

Please Register or Login to the Forum to see File Attachments
 
IP Logged
 
Simon@Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 980
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #8 - Jun 10th, 2021 at 10:36am
 
Does changing the #include <BLE.h> to #include "BLE.h" allow the project file to be found?

Also removed the cloned library from the project, and the src folder and all sub folders in the solution explorer.

Then try rebuilding the project.
Back to top
« Last Edit: Jun 10th, 2021 at 11:26am by Simon@Visual Micro »  
 
IP Logged
 
The_Specialist
Junior Member
**
Offline



Posts: 24
Re: TFT_ILI9163C.cpp file doesn't load arduino libary's
Reply #9 - Jun 10th, 2021 at 11:28am
 
Yes, it works! Thanks
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print