Welcome, Guest. Please Login or Register
Arduino IDE for Visual Studio
 
 
When Logging a Support Issue in the Forum, please ensure you have also:-
  • Enabled vMicro > Compiler > Show Build Properties and Verbose
  • Re-Compile your program with these settings enabled
 
Save the new Output to a Text File and....
Support requests without the output above may be impossible to answer, so please help us to help you
 
  HomeSearch Tutorials & Wiki visualmicro.com LoginHelpRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
UTFT Library not working with Visual Micro (Read 6854 times)
JoeP
Newbies
*
Offline



Posts: 5
UTFT Library not working with Visual Micro
Oct 5th, 2015 at 10:40am
 
Hi, same code on original arduino ide works, but does not in visual micro!

I have simply used the original demo example code.
download from: http://www.rinkydinkelectronics.com

it is kind of important to get the sandard tft library errors solved!

see the error list below in attachement.

Back to top
« Last Edit: Oct 5th, 2015 at 10:41am by JoeP »  
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #1 - Oct 5th, 2015 at 3:57pm
 
Thanks for the info.

Please confirm the following:-

1) Version of the Arduino Ide you have tested with
2) Switch on Visual Micro>Verbose, then build again and post the output
3) The link you have posted is to the home page. Can you confirm exactly which libraries you have installed and a link to the demo code you mention

Thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
JoeP
Newbies
*
Offline



Posts: 5
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #2 - Oct 5th, 2015 at 4:16pm
 
i use the latest version of ide and extension!
ide: 1.6.5

i have uploaded the example script!

i will upgrade now to visual 2015 by community!
and test it as suggested!

Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #3 - Oct 5th, 2015 at 4:20pm
 
Hi,

If you are using the latest then the version of visual studio is not important.

I will test thanks
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #4 - Oct 5th, 2015 at 4:30pm
 
Maybe you need to give some more info.

I installed the UTFT library from the site and your code fails in both visual micro and the arduino ide

Code:
sketch_oct05a.ino: In function 'void loop()':
sketch_oct05a:50: error: 'class UTFT' has no member named 'show_color_bar'
'class UTFT' has no member named 'show_color_bar'
 



Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
JoeP
Newbies
*
Offline



Posts: 5
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #5 - Oct 5th, 2015 at 4:36pm
 
i don't have this issue, maybe you want to download the script from the website, and then go to File-> Examples -> (mine i called UTFT) -> arduino (AVR) -> Demo 400x240

by the way, your forum deletes attachements, if i press on preview!
Back to top
« Last Edit: Oct 5th, 2015 at 4:37pm by JoeP »  

Bild_111.png (49 KB | )
Bild_111.png
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #6 - Oct 5th, 2015 at 4:37pm
 
I will do that but you have not yet confirmed which libraries you have installed?

Just the UTFT or did you select other libraries from the site?
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
JoeP
Newbies
*
Offline



Posts: 5
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #7 - Oct 5th, 2015 at 4:39pm
 
ohh, i understand now what you meant!

here is the direct link to utft:
http://www.rinkydinkelectronics.com/download.php?f=UTFT.zip
Back to top
 
 
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #8 - Oct 5th, 2015 at 4:44pm
 
I opened the example and get another error. I want to see it work in the arduino ide first.

Please confirm which libs you installed and also in the arduino ide, switch on file>preference>compiler verbose.

Then build and post the output after restarting the ide.

Thanks very much
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Visual Micro
Administrator
*****
Offline



Posts: 10529
United Kingdom
Re: UTFT Library not working with Visual Micro
Reply #9 - Oct 5th, 2015 at 5:00pm
 
I have it working now. The problem is that the UTFT.zip on the web site is out of date and has an error in it.

I delete the library from my machine and downloaded the zip from https://github.com/dgolda/UTFT

The demo sketch compiles fine in Visual Micro now.

Please install the latest zip of the libarry from the link above. If you have continued problem then please confirm the full path of where you installed the library
Back to top
 
WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print